Wat is een vaginale schimmelinfectie?

Een vaginale schimmelinfectie (ookwel candida genoemd) ontstaat wanneer een schimmel de overhand krijgt en de balans van de vaginale flora verstoort. Je kunt last hebben van jeuk, irritatie en dikke witte, klonterige afscheiding. Ook kun je een branderig gevoel hebben rond de vagina wanneer je naar het toilet gaat. Met Multi-Gyn FloraPlus behandel je effectief de schimmel en verlicht je snel de bijbehorende ongemakken.  

Gelukkig zijn schimmelinfecties niet gevaarlijk, maar ze komen wel veel voor. Maar liefst drie op de vier vrouwen krijgen ten minste één keer in hun leven candida en veel vrouwen hebben last van terugkerende infecties

Symptomen

Een vaginale schimmelinfectie treft zowel de vagina als de vulva en de symptomen kunnen variëren van zeer licht tot ernstig. Als je een candida-infectie hebt, zul je waarschijnlijk last hebben van enkele of alle van de volgende veelvoorkomende symptomen:

  • Jeuk en irritatie in de vagina
  • Witte, dikke en klonterige afscheiding, lijkt op cottage cheese
  • Roodheid in en rond de vagina
  • Opgezwollen vulva
  • Een branderig gevoel tijdens het plassen of seks

Ernstige candida-infecties die extreme jeuk veroorzaken, kunnen ook leiden tot pijnlijke barstjes, scheurtjes en zweertjes in het vaginale gebied.

Zelf behandelen

Multi-Gyn FloraPlus is een prebiotische gel die candida-infectiesymptomen behandelt door de ‘goede’ bacteriën te ondersteunen en de pH-waarde in je vagina te optimaliseren. Gebruik Multi-Gyn FloraPlus wanneer je vagina een beetje hulp nodig heeft maar vooral wanneer:

  • je net je menstruatie hebt gehad
  • je onveilige seks hebt gehad
  • je antibiotica gebruikt of hebt gebruikt
  • je symptomen hebt zoals jeuk, irritatie en afscheiding

Om een vaginale schimmelinfectie te behandelen, knijp je vijf dagen achter elkaar de gel in je vagina voordat je naar bed gaat. Je kunt ook altijd een van de tubes met enkele dosis gebruiken om je vaginale flora een boost te geven. Multi-Gyn FloraPlus is een product op natuurlijke basis. Gebruik het voor snelle verlichting van vervelende candidasymptomen!

Behandeling van de huisarts

De standaardbehandeling voor Candida albicans is antischimmelmedicatie in de vorm van tabletten, crèmes en zetpillen. Deze worden meestal voorgeschreven door een arts. Antischimmelmedicatie is meestal op de korte termijn effectief, maar kan ook ongewenste bijwerkingen geven en de vaginale flora verstoren. Na gebruik krijgt maar liefst een op de drie vrouwen binnen 3-6 maanden opnieuw een schimmelinfectie. Een mildere behandeling voor vaginale schimmelinfectie is Multi-Gyn FloraPlus, een prebiotische gel op natuurlijke basis.                     

Multi-Gyn FloraPlus

Behandelt vaginale schimmel

Oorzaken van vaginale schimmelinfectie

In de vagina bevindt zich een enorme hoeveelheid bacteriën, schimmels en andere micro-organismen die de vagina gezond houden en haar verdedigen tegen schadelijke micro-organismen. Maar soms wordt de delicate balans van micro-organismen verstoord, waardoor de vagina geïrriteerd en geïnfecteerd kan raken. De meeste schimmelinfecties zijn het gevolg van de overmatige groei van een schimmel genaamd Candida albicans. Zwangerschap, antibioticagebruik, diabetes die niet onder controle is, een verzwakt immuunsysteem en hoge oestrogeenspiegel (bijvoorbeeld door bepaalde soorten anticonceptie) zijn allemaal factoren die kunnen bijdragen aan overmatige schimmelgroei en op hun beurt je infectierisico verhogen.

Vaginale schimmel of Bacteriële vaginose?

Vaginale schimmelinfecties worden regelmatig verward met een andere veelvoorkomende vaginale infectie: bacteriële vaginose, ofwel BV. Allebei zijn ze het gevolg van een disbalans in de vaginale flora. Beide kunnen ongebruikelijke vaginale afscheiding veroorzaken, maar de textuur en geur van de afscheiding zijn meestal heel verschillend. Is je afscheiding grijswit en waterig en ruikt het naar rotte, dan is bacteriële vaginose waarschijnlijk de boosdoener. Is je afscheiding dik, wit en geurloos is en lijkt het op cottage cheese, dan is een vaginale schimmelinfectie waarschijnlijk de oorzaak. Ga naar een arts wanneer je niet zeker weet waardoor je ongemakken worden veroorzaakt of als deze aan blijven houden nadat je een vrij verkrijgbaar product hebt geprobeerd. Dan kunnen seksueel overdraagbare of andere ernstigere aandoeningen uitgesloten worden.

Twijfel je nog?

Gebruik onze oplossingstool.